Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Penelope Cruz lenyűgöző hollywoodi háza

Penelope Cruz lenyűgöző hollywoodi háza is piacra került, 3,7 millióért szeretné értékesíteni.
Az egyszintes ház 2005 óta van a tulajdonában. Mit kell tudni a házról?

A nyitott terű nappali (padlótól a mennyezetig érő ajtókkal) a szabadtéri medencére néz, és gyönyörű kilátás nyílik Hollywood Hillsre.

Van benne három hálószoba és fürdőszoba, a teraszon is van egy baldachinos ágy a lustálkodós nyári estékre. Van még egy hátsó udvar is egy kis szökőkúttal és székekkel, hogy lehűthesse magát az ember a forró kaliforniai napsütésben. A nagy, modern konyha ideális bármilyen konyhai házimukára, sok munkaterülettel, hatalmas dupla hűtőszekrénnyel, két sütővel, reggeliző szigettel.

Mindenki bánatára az ingatlant nem Penelope Cruz mutatja be az érdeklődőknek, pedig úgy biztosan sokkal gyorsabban elkelne.

A hatalmas fából készült bejárati kapukat pedig imádom.

1 Tovább

Az Ed Hardy designer házában nem csalódhatunk!

Engem valahogy mindig kíváncsivá tett, hogy milyen egy hivatásos dizájner háza. Egy olyan embernek, akinek az ízlés (szerencsé esetben jó ízlés) alakítása a mindennapjainak része. A lakberendezők otthona kevésbé izgalmas nekem, szerintem ők nem merik annyira elengedni magukat, mint a divatszakma nagyjai.

Na, most egy ilyen ember, Christian Audigier házába viszlek titeket, érdemes megnézni ezeket a képeket.

0 Tovább

Egy álompár álomháza

Tom Brady, a New England Patriots korábbi irányítója (quaterback) és szupermodell felesége, Gisele Bündchen háza, legalábbis egyelőre még az. (most terjednek olyan pletykák, ami szerint eladták/eladják az ingatlant a rapper - producer Dr. Dre-nek 40 millió dollárért, de ez még nem biztos)

Brady és Bündchen 2011-ben fejezték be a kb. 2.000 négyzetméteres los angeles-i ingatlan építését.

A régi világ ihlette, import mészkőből épült, valóban fejedelmi ház, ahová nem lehet rossz visszavonulni. Brady célja eleve az volt, hogy olyan házban élhessen, ami igazi otthon, ahol a lábát is felteheti a kanapéra, ha akarja. Ehhez mondjuk nem feltétlenül kellett volna 2000 nm, de ő tudja. 5 hálószoba, 9 fürdőszoba, momoly méretű edzőterem, látható mennyezeti gerendák, antikolt padló, antik ajtó és márvány kandalló, macskakő, vízesések és tavak, és csodás kilátás a Csendes-óceánra. Gyönyörű, mint a felesége!

1 Tovább

Mel Gibson és Malibu? Jöhet?

Biztos sokan vágnák rá, hogy igen. :) Főleg, ha a házát is megmutatjuk. Itt azért el lehet tölteni pár kellemes napot. Csak igyekezni kell, mert eladó, később meg ki tudja, ki lesz a tulaj.

Gibson nemrég újra eladó listára tette a Lavender Hill Farm-ot, és most már egy millióval olcsóbban, 12.750.000 $ helyett 11.750.000-ért. Mondjuk először 14.500.000 volt az ára, 2010 márciusában. Nem jó időszak ez az eladásra ott sem.

A válása után kezdett ingatlanjai értékesítésébe (nyilván nem véletlen, felesége Robyn Moor volt), és megvált az Old Mill Farm-tól (Greenwich, 2007-ben 39,5 millióért volt hirdetve, 2010-ben ment el végül 24 millióért - ez 40% mínusz!), majd most a malibui házzal próbálkozik.

A Lavender Hill Farm egyébként Malibu Serra Retreat részén található egy 10.300 nm-es telken. Eredetileg a zeneszerző Leonard Rosenman-nak épült 1979-ben, de később tulajdonosa volt a zenész Rick Springfield is. Gibson és Robyn 1989-ben vette meg, vagyis meglehetősen hosszú ideig volt az övék.

Az igatlan része a ház, medence, pezsgőfürdő, kivilágított teniszpálya, külön média szoba, tornaterem, egy kétszintes szabadtéri szórakoztató pavilon beépített BBQ szettel, konyha, valamint gyümölcsösök (pl. avokádó), gyönyörű pázsit és két iroda.

A főépületben 6 szoba, 5 fürdőszoba, nagy nappali kandallóval, két gardrób, szauna, stb. van.

0 Tovább

Ilyen a volt kaliforniai kormányzó és színész otthona

Arnold Schwarzeneggerről és a házáról van szó. Az ingatlan a kaliforniai Pacific Palisadesben található, ami nem egy rossz környék, bár ez nem meglepő.

A kilenc szoba, ami az épülethez tartozik nem mind egy fedél alatt található - két vendég lakosztály és egy vendégház mellett hat hálószoba van a nagy házban. A házhoz házvezetőnő is "tartozott", aki terhes is lett... (az kizárt, hogy Schwazitól...)

De most nem is az esetleges viszony a lényeg, hanem a ház maga.

Vannak olyan csodálatos közös helyiségek, beleértve a nappalit, látható gerendás mennyezettel, vetítőterem és spéci konyha. A medence ezen a környéken és szinten nem is kérdés és van teniszpálya is a parkosított kertben. Ha a 10.000 nm-es park nem lenne elég, akkor a házból közvetlenül át lehet jutni egy tényleges parkba, a Will Rogers State Historic Park-ba.

3 Tovább

Ajándék ház Anyák napjára

Legjobb Anyák napi ajándék: egy új ház?
Virágok, csecsebecsék, reggeli az ágyba, vacsorafőzés - tipikus anyák napi ajándékok, persze nem akkor, amikor a gyermek egy híresség. Néhány gazdag és híres gyermek nem azt mondja: "szeretlek, anya, fogadd el ezt az kis apróságot tőlem". Inkább vesz egy házat hálája jeléül. Így tett például Taylor Swift, vagy épp Demi Lovato.

Én egyébként nem tartom ezt elítélendőnek. Ha megteheti, hogy így fejezze ki a háláját, akkor tegye meg. (nyilván egy anya egy puszinak is örülne) Ha ezzel jobbá, kényelmesebbé, szebbé teheti az anyja életét, akkor rajta. Csak ne pótolják ezzel a szeretet, mert azt nem lehet (minden egyébre ott a MasterCard). Szóval ez csak egy egyszerű, (remélem) érdekes összeállítás (kicsit lekésve az Anyák napját), de ha valaki épp moralizálni szeretne, tegye.

Taylor Swift ajándéka

0 Tovább

Egy csodás játszótér felnőtteknek

Ugyan nem akarok itt gyakran szállodákat bemutatni (max. nagyon néha), de ez a mostani felfedezésem olyan hatással volt rám, hogy gyorsan közzé is teszem.

Furcsa, kettős érzésem van a komplexummal kapcsolatban. Maga a stílus (Hundertwasser) nem áll annyira közel hozzám, viszont itt a környezet és épületek harmóniája, vidámsága, játékossága mégis magával ragadó. Olyan az egész, mint egy hatalmas játszótér (tehetős) felnőtteknek.

A természettel való harmónia persze nem véletlen, határozott célja volt az építtetőknek. Nos, ez szerintem maximálisan sikerült a Rogner Bad Blumau esetében.

Arról most nem akarok írni, hogy mi mindent talál itt az, aki esetleg itt akarna pihenni, arról talál infót mindenki ezen az oldalon. http://www.blumau.com/

Inkább a képeken van a lényeg, abból is kiderül szerintem minden.

0 Tovább

Egy ház vajon lehet filmsztár?

Nos, úgy tűnik, igen. Legalábbis az a ház, amit most bemutatok olyan "szereplistával" büszkélkedhet, amilyet sok színész megirigyelne.

Például a "Buffy the Vampire Slayer", "Spider-Man", "CSI Miami", "Law & Order", "The Mentalist", "Criminal Minds", "Grey's Anatomy" és "Californication" filmekben szerepelt. Komoly lista, nem? (ha valaki tud még hasonlóan népszerű filmes házról, az ossza már meg velünk - légyszi, ne a Fehér Házat!)

Persze ennyi időbe sok minden belefér (1907-ben épült) és úgy tűnik, még nincs vége a sikersorozatnak.

2011-ben a producerek az "American Horror Story" első évadához kerestek egy házat, amely egyszerre hátborzongató és vonzó, és elhiszik róla, hogy kísértetjárta ház. Így esett a választás ismét erre az épületre, és kiérdemelte a "Murder House" becenevet.

Nekem az épület sem külsejét, sem belsejét tekintve nem az otthon ideálom, de azt el kell ismerni, hogy a maga nemében egy nagyon igényesen, aprólékos gonddal kivitelezett ház.

Alfred F. Rosenheim építész munkája, aki kb. 5 évet töltött el a létrehozásával.

Van benn 6 szoba, 5 fürdőszoba, és mivel a katolikus egyház tulajdona is volt egykor, így van benne pl. egy kápolna is, ami ma már jobbára stúdióként funkcionál. 1999 óta pedig már történelmi és kulturális műemlékké is nyilvánították, ami munkásságát tekintve megérdemeltnek is mondható.

Aki figyel, az láthat jó pár Tiffany ólomüvegből készült tárgyat, pl. ablakot, világítótesteket, vitrineket és ajtó betéteket, de vannak csempés kandallók is. Az étkezőben pedig kézzel festett mennyezet arany és ezüst díszítéssel.

4 Tovább

Minimál luxus Burt Reynolds módra

Egészen elképesztő ez az épület. Ugyan Burt Reynolds már 78 éves, de ki mondta, hogy csak a fiataloknak tetszhet a modern építészet?

Az egyszerű, elegáns és tagadhatatlanul luxus ház Steve Hermann-nak köszönhető, aki többek között Frankie Muniz, Courtney Cox, David Arquette, és Christina Aguilera házait is tervezte.

A panoráma csodálatos, de a 4 hálószobás ház minőségi megjelenését olyan dizájner márkák is biztosítják, mint a Boffi, Poliform, Vantage és Biticino.

Az otthon teljesen privát, az úttól rejtve helyezkedik el egy sztárokkal teletűzdelt környéken. Beverly Hills ezen része régóta hírességek törzshelye. Van/volt háza itt pl. Elvis Presleynek, Dean Martinnak és Eddie Murphynek is.

0 Tovább

Ez volt Frank Sinatra bel airi háza kb. 50 éve

A ház Los Angeles egyik legnépszerűbb részén, Holmby Hills-en van. A több mint 8000 nm-es parkosított telken egy régi hacienda áll, ami felújítható vagy teljesen át is építhető, jó adottságú szabad telek ott se nagyon van. Az épületben 7 szoba és 7 fürdőszoba van, amerikai szokás szerint egyik sem kis alapterületű.

Ritka adottság, a szomszédoktól szeparáltan sétálhat majd a tulaj, és úgy érzheti, mint ha egy privát parkja lenne, köszönhetően a sok fának és buja növényzetnek. Az egykori teniszpálya aszfaltborítását is áttöri némelyik.

Ugyan az épület most üres, de aki szeret álmodozni, az elképzelheti, hogy rendezné be.

0 Tovább

Híres Házak

blogavatar

Érdekességek, fotók híres házakról vagy épp híres emberek házairól. Kicsit kukucskálhatunk, beleshetünk nappalijukba vagy akinek az a fontosabb, hálószobájukba.

Utolsó kommentek