Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Eddie Murphy 2 - Englewood. Ez azért elég klassz!

Akár filmcím is lehetne, de nem az, csak ismét Murphy egyik házát mutatom be. Eredetileg úgy terveztem, hogy egy hírességről mindig csak egy poszt szülessen, de mivel ők előszeretettel fektetik a pénzüket ingatlanokba, így egyszerre több házuk is van. Ezt a házat szerintem egyébként is kár lenne kihagyni, érdemes megnézni.

Nem akarok róla sokat dumálni, mert a képek úgyis önmagukért beszélnek, de azért íme néhány infó.

Ez az építészeti remekmű 1982-ben épült, minden tégla (végre nem "faház"). A georgian (György korabeli) stílusú gyarmati házban hét hálószoba, kilenc teljes fürdő, valamint négy mosdó van. Egyik különlegessége a csodálatos fedett és szabadtéri medence, de van bowlingpálya, röplabdapálya, lobby és art deco stílusú "színház" profi stúdiórendszerrel, és persze az elmaradhatatlan biliárd szoba. Ráadásul egy csodálatos, gondozott kert veszi körül. Imádni való ez a gyönyörű ház! Nem igaz?

0 Tovább

Fogadjunk, hogy ez a ház nem olcsó!

Elvégre Stingé.

Ő és felesége, Trudie Styler eladási listára tette a londoni townhomeban található ingatlant. Viszont az ára nem publikus, ahogy a pontos helye sem, ezek csak akkor derülnek ki, ha a potenciális vásárló megfelel az előzetes feltételeknek. Hö?

A 790 négyzetméter területű kétszintes rezidencia 7 hálószobával és 6 fürdőszobával büszkélkedhet, valamint van még egy tágas nappali, étkező, modern konyha, média szoba és saját kert.

A pár alaposan felújította az ingatlant 2010-ben a New York-i székhelyű Shelton Mindel & Associates segítségével, de mielőtt bármilyen változtatást végeztek volna, kénytelenek voltak minden engedélyt beszerzni, mert a 300 éves épület egy olyan környéken található, ahol az összes ház tulajdonosa a királynő.

Ellentétben sok londoni otthonnal, ez nem egy hosszú, keskeny, magas ház, ahol az ember úgy érzi, örökké csak lépcsőn jár, így Stingék nagyon megszerették az ingatlant. De most mégis megválnak tőle.

Vannak szép részei, de én nem vagyok oda érte. Nektek tetszik?

(Nem kell félni, lesz tető a fejük felett, hisz van saját otthonuk New York-ban és Malibun is.)

2 Tovább

Élj úgy, mint Helen Mirren!

Az Oscar-díjas (A királynő című filmben II. Erzsébetet alakította) és kétszeres Golden Globe-díjas brit színpadi és filmszínésznő Dame Helen Mirren már elég jól él ahhoz, hogy Los Angeles is legyen háza. (számtalan egyéb filmben szerepelt, és jó pár elismerést is kapott még, itt vannak erről még infók)

Ő alapvetően Londonban él, így a Hollywood Hills-i ház akár ki is bérelhető - Amerikában ez nem ritkaság -, mindössze 40.000 $/hó.

Mi van az árban? A mediterrán ingatlan főépülete 650 m², van benne 4 hálószoba, 7 fürdő, és van még egy vendég ház is, ami 255 m² szintén 4 hálószobával és 3 fürdőszobával.

Van még egy könyvtár, nagy teraszok, medence, trambulin, stb. A házban nem sok modern, a kényelmet szolgáló dolog van - ahhoz képest, hogy mennyiért adják -,de Helen Mirren (vagy "II. Erzsébet"? :) ) otthonában lakni azért nem semmi, meg kell fizetni a nevét!

0 Tovább

Az "életszagú" Ted Danson

Ted Danson (sikeres színész, író, producer) és felesége, Mary Steenburgen vette meg ezt a házat, a Santa Monica-hegységben 3.470.000 $- ért, és nekem bizony tetszik. Az egész ház valószerű, olyan, amiben élnek, és jó is lehet élni benne, melegséget, meghittséget sugároz.

A kétszintes fazsindelyes ház 1922-ben épült, és a főépületben három hálószoba és két fürdőszoba van, míg a vendégházban két hálószoba és szintén két fürdőszoba kapott helyet. Belül magas, fagerendás mennyezet található, parkettás, és van kandalló is. A hírek szerint a konyha a kedvenc tartózkodási helyük.

A közel 3,5 millió dolláros árat nem éri meg egyesek szerint, de szerintem többet ér, mint sok ennél drágább ház. Szerintetek?

0 Tovább

Egy "laza" penthouse Jon Bon Jovi-tól?

A rock sztár, Jon Bon Jovi már elég sokat letett az asztalra. Most pl. megmutatom azt is, hogy otthon hova pakol.

Ha már asztal, akkor elég jó lehet olyan étkezőben falatozni a hamburgert (na jó, valószínűleg nem azt), ahonnan ilyen kilátás nyílik a New York-i Soho negyedre. Persze a konyha is a legkorszerűbb készülékekkel van felszerelve, ez nem akkora meglepetés. De az biztos, hogy nem akkora, mint az ablakok, amiknek köszönhetően fényárban úszik az egész lakás, szerintem még éjszaka is (ugyan nem voltam még a Soho-ban, de így képzelem).
A nappalinak sem tesz rosszat a kb. 3,5 m-es belmagasság, de a háború előtt épült házakban, lakásokban (mint ez is) nem ritkaság, nem ettől esünk hasra. Azért klassz.
A hatalmas ablakok persze innen sem hiányoznak, ez nem csak az étkező és konyha kiváltsága.
A kb. 700 nm-es alapterületbe beleszuszakoltak még 5 hálószobát is, bár ennyi felénk elférne akár csak a nappalijában is.
A terasz egy ilyen helyen és épületben talán a legnagyobb ínyencség. Egyrészt ezek a toronyházak nincsenek nagyon teletömve ezzel, másrészt egy ekkora sztár egy ilyen helyen nem is vesz terasz nélküli lakást (pláne egy vagyonért). Nos, ha valakinek kétsége lett volna, mekkora sztár ő, akkor jelzem, hogy nem is csak egy, hanem mindjárt három terasz is tartozik az ingatlanhoz.

Egyébként nekem nagyon tetszik. Remélem, nektek is!

1 Tovább

John Mellencamp és Meg Ryan különleges háza

Az énekes-dalszerző John Mellencamp mintegy 30 évvel ezelőtt fedezte fel Daufuskie Island viszonylag érintetlen szépségét Dél-Karolinában. Lenyűgözte a sziget története, és beleszeretett a védettségébe (csak hajóval érhető el), ezért vásárolt egy több hektáros telket az Atlanti-óceán partjánál. Sokáig üresen állt a telek, nem jutott ideje rá, de aztán látott egy fényképet egy templomról (Myrtle Beach), és a szerkezet alakja inspirálta őt, így végre bérelt egy építészt.

Mellencamp barátnője, a színésznő Meg Ryan szintén imádja a helyet, és sokat segített abban, hogy az épület azzá váljon, ami lett.

A ház, az ihletet adó templomnak köszönhetően érthető módon sok részletében hasonlít egy templomra, és sok stílusjegy visszaköszön a berendezési tárgyakon is. (pl. a gótikus ív) A sok-sok fa használata ellenére a hideg színek, egyszerű vonalú tárgyak, a viszonylag kevés berendezés inkább modern jelleget kölcsönöznek az épületnek, mintsem meghitt családi otthon jelleget. Engem leginkább a skandináv stílusra emlékeztet.

1 Tovább

Vészhelyzet esetére?

Nagy duzzogva elfogadnám, ha nincs más. :)

A híres színésznő, Juianna Margulies (akit mostanában a The Good Wife, azaz nálunk A férjem védelmében című sorozatban láthattok) világos, tágas New York-i apartmanja nem új szerzemény. 2004-ben vásárolta, mikor az épület még építés alatt állt, a SoHo kerületben. Ma már hármasban élnek itt férjével (Keith Lieberthal, pénzügyi kutató cég igazgatója) és kisfiával (Kieran, most 6 éves).

Julianna szereti a lakásban, hogy tágasak a terek és nem csak szép, de otthonos, modern és hasznos. A régi és az új, a kényelmesen bohém mind megjelenik benne.
A kedvence az étkezőasztal fölötti lámpa, amit régi barátja, Elizabeth Lyons készített, és 60 üveg magnólia virágból áll. Az évek során gyűjtött különböző stílusú bútordarabok jól megférnek az újabbakkal (pl. az étkezősarokban a modern és az indiai szék). Kicsit eklektikus, mégis egységes, szerethető otthont hoztak létre lakberendezőjével, Vicente Wolf-fal. Érdemes megnézni.
0 Tovább

Miley Cyrus megmutatja magát?

Ez lenne a valós énje? Lehet, hogy nem is olyan botrányos ember ő a hétköznapokban. Sőt, a háza szerintem kifejezetten ízléses. Messze nem tükröződik rajta az elmúlt évek botrányénekesének kifelé mutatott szemtelensége, inkább használnám a letisztult szót, mint a bazárit. De láttunk már erre példát, megmutattam már Lady Gaga házát is, aki szintén nem a visszafogottságáról lett híres.

Az énekes 3.900.000 $-ért vette 2011-ben ezt a felújított, század közepi modern házat egy félreeső helyen a Studio City feletti hegyekben, innen csak egy ugrás a Walt Disney Studio, aminek a kezdeti világhírt is köszönheti (amit azóta már feljebb srófolt kissé).

A 480 négyzetméteres otthonban öt hálószoba, hat és fél fürdőszoba van, és egy nagyon komoly biztonsági rendszer, ami a védelmét hivatott szolgálni. A H alaprajzú épület biztosítja az intimszférát és a nagyszerű kilátást is egyben.

A ház közepén a hatalmas parkettás nappali van, ami persze padlótól a mennyezetig érő ablakokkal és ajtókkal kapcsolódik a gyönyörűen parkosított kerthez. Érdekesség (legalábbis nálunk még sajnos az), hogy a medence napenergiával fűtött.

A lényeg, hogy a csajszi azért megmutatta, nem feltétlenül olyan, mint amit sokszor a külvilágnak mutat.

5 Tovább

Varázslatos Copperfiled

Ez nem illúzió! Íme a bűvész David Copperfield exkluzív karibi üdülőhelye - konkrétan az övé az egész öböl a kis karibi szigeten -, ahol papagájok, egy szabadtéri mozi a varázslatos tengerparton, de legfőképp csend és nyugalom várja azt, aki kibéreli. Igen, ki is bérelhető. Csak bazi drága, 24.000 font/nap.

Az exkluzív karibi üdülőhelyet 11 sziget alkotja a Bahamákon, és leginkább kőgazdagok pihenőhelye. Vagy eleve az övék az ingatlan, vagy épp kibérelik tőlük már gazdagok, hírességek. Copperfield házát pl. Oprah Winfrey, Johnny Depp és Bill Gates is kibérelte már.

A híres bűvész 2006-ban vásárolta meg a 60 hektáros Musha Cay szigeten. 41.000.000 dollárjába került, hogy kialakítsa itt álmai oázisát, aminek - ahogy már írtam - része lett egy 30 férőhelyes szabadtéri mozi is a tengerparton, de a szobákban számtalan Houdini emléktárgy is van, a bútorokat pedig a világ minden tájáról gyűjtötte össze. Az egész hely most már a becslések szerint kb. 100.000.000 $! Tényleg varázsló.

Copperfield alaposan kivette a részét a felújításból is, állítólag nagyon odafigyelt minden részletre, pl. a társasjátékok kiválasztására, vagy épp a telefonokra és más technológiai tárgyakra is.

A szigeten a vendégeknek különböző élményeket, programokat kínálnak. Ehhez minden adott a profi személyzettől a gyönyörű helyszínekig. Van pl. kincsvadászat, aminek a végén minden résztvevő kap személyre szabott ajándékot térképpel, grafikával. (nem írom le ez mibe fáj, nagyon sokba, a napi áron felül, persze)

0 Tovább

Megan Fox konyhájában még a nők is szívesen mosogatnának!

Hogy a pasik akár szívesen mosogatnának is az amerikai színésznő és modell otthonában, az nem annyira meglepő.

De, hogy a hölgyek szerintem miért tennék ezt szintén boldogan? Azt hiszem, gyorsan érthető lesz a kijelentésem. Íme:

1 Tovább

Híres Házak

blogavatar

Érdekességek, fotók híres házakról vagy épp híres emberek házairól. Kicsit kukucskálhatunk, beleshetünk nappalijukba vagy akinek az a fontosabb, hálószobájukba.

Utolsó kommentek