Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A titok

szerzőjének, a világhírű bestseller írónak és producernek, Rhonda Byrne-nek a háza sem hétköznapi. (csak érdekességként, a könyvből 4 milliót, a DVD-ből 2 milliót adott el 6 hónap alatt!!!)

A toszkán stílusú villa ára 23.500.000 $, és a Montecito hegyoldalbanvan kilátással a Csendes-óceánra, a telek mérete közel 1 hektár.

A 780 négyzetméteres ház, számtalan extrával rendelkezik, pl. az ingatlan része vendégház, egy fürdőház és mellette a 20 méteres medence, egy kétszintes gyermek ház, gyönyörű pázsit, rózsakert, francia mészkő oszlopok, 5 kandalló, stb...

0 Tovább

Egy igazi sztár igazi otthona - Sheryl Crow

Vannak a celebek és vannak az igazi sztárok. Utóbbiak közé sorolom a kilencszeres Grammy-díjas és többszörös Golden Globe-díjas amerikai énekesnőt, zenészt, zenei producert és színésznőt, Sheryl Crow-t. Eddigi életművét nem is próbálom meg összefoglalni, túl hosszú lenne a lista, és egyébként is könnyen talál erről információt a neten, aki szeretne. Viszont bemutatom otthonát (Cross Creek Farm, Williamson County, Tennessee), és ezúttal ez a kifejezés nem csak egy szinoníma a ház szóra, elkerülendő a szóismétlést, hanem valódi jelentéssel bír, ezt mindjárt láthatjátok is.

A fanyalgók persze mondhatják, hogy könnyű neki, ennyi pénzzel. De egyrészt nem könnyű, mert nem az ölébe pottyant, hanem megdolgozott érte sok munkával és tehetséggel, másrészt épp elég házat láthattatok már itt, amik igazolják, hogy a sok pénzzel messze nem jár együtt az ízlés, a kifinomultság, az elegancia. Igaz ez akkor is, ha én magam nem biztos, hogy ilyen házban szeretnék élni, mégis sugárzik a fotókról a harmónia, és mégsem olyan mesterkélt az egész, mint pl. Oprah Winfrey esetében (aki nem látta, itt megnézheti). Szóval, én a magam részéről mély meghajlással emelem kalapom! (Csak zárójelben, van a farmon két teljes vendégház, istálló, medence, gyönyörű föld, a fő házban pedig a már megszokott sok szoba és fürdőszoba, moziszoba, kandallók, és olyan panoráma, amit csak irigyelni tudok.)

1 Tovább

Dwayne "The Rock" Johnson - ex pankrátor és "Skorpiókirály"

No, a magam részéről nem vártam egy kifinomult ízléssel megépített és berendezett házat, és nem is csalatkoztam sajnos. Egysíkú, mint a színészi teljesítménye. Persze, mondhatjátok, hogy savanyú a szőlő, és ha "hozzám vágnák" ezt a kéglit, biztosan nem ugranék el. Ez mondjuk igaz, elfogadnám, és rögtön utána el is adnám, ahogy tette végül ő is (amúgy 4 milláért). Ez legalább jó döntés volt a részéről, ellentétben a megvásárlással.

Persze, van azért pár pozitív tulajdonsága is a háznak (ahogy biztosan Dwayne-nek is). Például Hidden Hills-ben van (elég jó környéknek számít arrafelé), van klassz panoráma, és mondjuk a moziszoba is egész pöpec. 850 nm-es területen elfér a hat hálószoba, öt teljes fürdőszoba és három mosdó, hatalmas nappali, nagy konyha, moziszoba, stb. Kint a feszített víztükrű medencén kívül van még egy grillező is, meg egy kőfal mesterséges vízeséssel, ez utóbbi is tetszik. A beltér viszont szerintem elég ötlettelen és sivár, pedig biztos egy vagyont fizetett ki egy lakberendezőnek ezért. Nem kellett volna.

0 Tovább

Szerintem Robert Redfordnak bejönne a matyó minta

Ha megnézitek, két hálószobájában is van hímzett virágmintás párna vagy ágytakaró. Sőt, az egyiken a virágok kifejezetten hasonlítanak a klasszikus magyar motívumra, bár valószínűbb, hogy ez mexikói munka. Szerintem hasonlít a Matyóhoz.

Egyébként is tetszhetnek neki a rusztikus, hagyományos, kézműves dolgok. Erről árulkodik maga a ház (nem épp egy modern villa, inkább egy régi pajtához hasonlít, mert az is volt :) ) és a berendezések is ezt sugallják.

Az Oscar-díjas színész egykori lakhelye Connecticut-ban (Weston, Conn) van, szeretett ide visszavonulni.
A környéken amúgy rajta kívül sok híresség lakott már, pl. Bette Davis, Christopher Plummer.
Belül a ház természetességet sugároz, sok a fa, van gerendás mennyezet és kő kandalló. 330 négyzetméteren van öt hálószoba, három teljes fürdőszoba és egy mosdó, kint egy gyönyörű kert, hozzá a szokásos medencével. Elég meghitt az egész, úgy ahogy van.

2 Tovább

Megnézed Mariah Carey bel air-i házát?

Ha ide jutottál, akkor igen. Vannak benne furcsa dolgok- kissé keverednek a stílusok -, mindjárt láthatod.

A közel 1100 négyzetméteres Hamptons stílusú ház a Bel Air-i dombokon található. A stílusos vörös bejárati ajtó mögött többek között hét hálószoba, kilenc fürdőszoba és hat kandalló található. Az "Aspen Room" meglehetősen furán néz ki magyar szemmel. Van benne bár, egy hatalmas kő kandalló, boltíves gerendás mennyezet, és akár 100 vendég is elfér itt állítólag. A gyerekszoba sem egyszerű, már csak azért sem, mert a kétpetéjű ikrek Monroe és Moroccan mindent meg kell kapjon, amit csak szeretne. (biztosan nem lesznek elkényeztetve)

Van még egy hatalmas fitnesz-és tornaterem, nagy belmagassággal, és egy fél kosárlabdapályával.

Nekem a kedvencem a marokkói stílusú vízipipa szalon, itt azért lehet lazulni.

A házimozi szobában is van kandalló és római stílusú fekhelykről lehet nézni a filmet, meg falatozni, meg ki tudja még mit lehet csinálni, ha már a római kor társalgóját akarják vele megidézni.

A nagy nappali hagyományos stílusú és persze nem hiányzik a panoráma sem "belőle". A konyha egészen érdekes (bár tele pakolták modern cuccokkal), ahogy a reggeliző szoba is, ahol persze szintén van egy kandalló és egy nagy, falra szerelhető TV.

A szülői háló saját terasszal, hatalmas gardróbbal, és egy egyedi, festett freskóval a mennyezeten (nyugi, nem az utsó vacsora van rajta, bár meg nem mondom, mi az a paca) lett teljes.

A kert pazar, gyönyörűen rendezett, van a szokásos medencén kívül még egy kis gyakorló "golfpálya" is (az idézőjel indokolt, igazából csak a green terület van kialakítva), meg nagy terek, ahol játszhatnak a gyerekek. Vagy rosszabb esetben bambulhatják a prémium panorámát.

1 Tovább

Kiefer Sutherland zsíros üzlete

Ez a színész korábbi, Greenwich Village-i villája (New York), amelyet felújított majd tavaly előtt eladott 17,5 millió dolcsiért.
A szép az egészben az, hogy Sutherland 2008-ban 8.200.000 $-ért vette! Bérelt egy népszerű tervezőt, Steven Gambrelt, és rábízta a teljes munkát. Azt nem tudni, hogy ez mennyi pénzt vitt el, de az biztos, hogy még így elég zsíros haszonra tett szert.
A 440 négyzetméteres lakásban öt hálószoba és 5,5 fürdő van. A ház fel van szerelve Savant - Apple-alapú - otthoni automatizálási rendszerrel, amely egyesíti az internet, hang-és videó rendszereket, a világítást, a biztonsági rendszert és a klimatizálást.
Mind az öt szoba fürdőszobás. A fő hálószoba elfoglal egy emeletet, dupla fürdőszobával, két gardróbbal és terasszal. A rusztikus angol alagsori konyha saját bejárattal rendelkezik. A tetőkerten van még egy nyári konyha és kerti zuhany is, ha fel akarna frissülni az ember a nyári hőségben.

0 Tovább

Le sem tagadhatná

Szinte leírnom is felesleges, hogy kié - és a játék kedvéért ezúttal nem is teszem -, mert annyira árulkodó szinte minden eleme ennek a villának. A megoldásokat ki-ki beírhatja kommentben, és a helyes megfejtők között nem sorsolok ki semmit. Legyen elég a játék öröme. :) Szóval, szerintem elég ez az egy fotó, és máris rávágjátok, hogy... Naaa, na kié?

2 Tovább

Picasso meghalt, a háza új életre kelt

Pablo Picasso ebben a villában élt élete végén (utolsó 12 évében), a neve Mas de Notre-Dame du Vie. Új tulajdonosa (egy belga műkereskedő) gyönyörűen felújította, majd 220 millió dollárért dobta piacra. Ez azért elég durva összeg ahhoz, hogy ne kapkodják el 1-2 nap alatt. Persze ennyi pénzért sok mindent "tud" ház, de erős a gyanúm, hogy ennyit azért még Picasso neve sem dobhat rajta. (főleg, hogy kb. 13-16 millióért vette meg, erre nincs pontos adat)

Az ingatlanon van a 35 szobás ház, benne tíz hálószoba, nyolc fürdőszoba, van két medence, teniszpálya, nagy kert, vendégház, és egy őrház, de még a néhány, többmilliós dolláros Picasso remekmű - amiket az ár szintén tartalmaz - sem indokolja ezt a magas összeget. Akkor biztos a panoráma, mert az is van.

0 Tovább

Winona Ryder 1,1 milliót keresett ezzel a házzal

A matek egyszerű. Vedd meg 2,6 millióért és add el később 3,7 millióért. Ilyen "eccerű".(sic!)

A villa spanyol stílusban épült 1936-ban, és 350 négyzetméteres. Buja kert veszi körül, így elég intim és zárt a medence körüli terület is. Négy hálószoba és négy fürdőszoba alkotja a belső teret, természetesen a konyhán, étkezőn és nappalin kívül.

Ryder nem az első híresség a villa "életében". Korábban itt lakott a színésznő Angie Everhart, előtte pedig Elton John zseniális dalszerző partnere, Bernie Taupin is.

Jól néz ki na, szerintem abszolút szerethető, élhető házikó ez.

1 Tovább

Keira Knightley majdnem úgy él, mint "mi".

Vagy legalábbis a hétköznapi emberek életkörülményeihez képest nem akkora a különbség. Mondjuk nem marsnyi a távolság, csak kb. mint ide a hold.

Szóval, úgy hírlik, ezt a lenyűgöző londoni házat vette meg nemrég (a férjével, a rocker James Rightonnal) 3.775.000 £-ért, a korábbi, kelet-londonit pedig eladta.

A négy emeletes ház 260 négyzetméter, öt hálószoba és három és fél fürdő, valamint egy dupla szalon van benne, utóbbi az emelt földszinten.
A fő lakosztály az első emeleten található, valamint egy további hálószoba, és a második emeleten van még két hálószoba és egy közös fürdőszoba.

Van még moziszoba, a pincében edzőterem és borospince. Határozottan egy vidéki ház hangulatát idézi, de egy luxus környéken. Valószínűleg lesz még most rajta egy kis átalakítás, de lényegi dolog már nem változik.

1 Tovább

Híres Házak

blogavatar

Érdekességek, fotók híres házakról vagy épp híres emberek házairól. Kicsit kukucskálhatunk, beleshetünk nappalijukba vagy akinek az a fontosabb, hálószobájukba.

Utolsó kommentek