Brutális nagy épület, ráadásul elég híres is. Egyrészt itt játszódott a levágott lófejes rész a Keresztapa filmben. A Beverly ház (ez a neve igazából) 1920-ban épült egy kaliforniai bankár, Milton Getz megbízásából, és a neves építész, Gordon Kaufman tervezte. (elég jól mehetett Getz-nek, és kihagyom a szójáték lehetőségét) Az is igaz, hogy nem csak a Keresztapa filmben használták, mert "szerepelt" a Több mint testőr (The Bodyguard) című filmben is.

A megjelenését erősen befolyásolják a spanyol és az olasz építészeti hagyományok, ezt le sem tagadhatná. Igaz, Kaliforniában ez egyáltalán nem ritka.

Az évek során sokszor cserélt gazdát. Volt William Randolph Hearst és  Marion Davies színésznő tulajdonában is. A Kennedyk, Jacqueline és John F. Kennedy nászútját töltötte a fényűző otthonban. Rihanna tartott születésnapi partit benne, és a monacói Albert herceg is bulizott itt. Jelenleg Leonard Ross pénzember tulajdonában van, aki megvásárolta a 80-as években 2 millió dollárért, amikor volt az első igazi üzleti sikere. Ez az inflációval korrigálva most közel 6.000.000 $ lenne. Viszont, ha Leonard Ross most sikeresen értékesíti az ingatlant, akkor ma 135.000.000 $-t kaphat érte, ami elég durva megtérülés! Végülis, sikeres pénzember vagy mi...

Hogy miért is ilyen értékes ez a kis vityilló? A filmbéli megjelenésein kívül azért az adottságai sem akármilyenek, kb. mint a nőknél a 90-60-90.

Hat hektáros terület, alig 3 háztömbnyire a Sunset Bulevard-tól. Jellemzője a 30 hálószoba, 40 fürdőszoba, egy hatalmas terasz, egy gyógyfürdő, 22 láb magas mennyezet, valamint egy kétszintes könyvtár. Van egy hatalmas biliárd terem, több kandalló, sok erkély, padlótól a mennyezetig érő ablakok, reggeliző terem(!). Abban az esetben, ha a vendégek szomjasak, van egy éjszakai klub, borospince, és két különböző moziszoba. Persze van konyha, iroda, egy teniszpálya, egy nyolc beállásos garázs, és külön lakrész a biztonsági személyzetnek. Nem utolsó sorban van egy gyönyörűen kialakított kert az elmaradhatatlan medencével. Hát ezért kerül 135 millióba.