Mondjuk a legtöbben így ismerhetik a Heffner villát.

Esetleg így:

Vagy inkább így?

Pedig, nem az eredeti kastély nem is ez, hanem egy hatalmas 72 szobás neo-klasszikus francia tégla és mészkő épület volt, Chicago történelmi, Gold Coast kerületében. Ez stratégiai helyen volt - 1340 North State Parkway - pár perc sétára az első Playboy Clubtól.

Hefner 1959-1974 között volt a tulajdonosa, és ránézésre nem is egy "kéjlak".

A Chicago kastély volt Hef a los angelesi villa prototípusa, innen jött az ötlet a barlang szerű medencéhez is.

Ehhez:

A chicagói kastélyban is volt fedett medence bárral alatt, megközelíthető volt egy tűzoltó "csövön" vagy hogy hívják. A bárból meg Hef nézte a fürdőző lányokat. Ebben is volt egy nagy játékterem, bowling, és persze Hef hírhedt kerek, forgó ágya...

Az "új" - az idézőjel is érthető lesz hamarosan - Heffner villa, a Playboy Mansion (pontosabban a Playboy Mansion West) ad otthont a Playboy magazin alapítójának Hugh Hefnernek, Los Angelesben, Beverly Hills közelében. A kastély vaz 1970-es években vált híressé/hírhedté a médiában a pazar partik miatt.

A kastély 22 szobával rendelkezik, van egy borospince, egy játékterem, állatkert és madárház (és a kapcsolódó kisállat temető!), teniszpályák, a vízesés és medence (beleértve a terasz és grillezési lehetőség, a barlang, a szauna és a fürdőház), moziterem, ahol a mai napig rendeznek vetítéseket a meghívott vendégeknek. Ezeket többnyire láthattuk is a televízióban.

De van egy jókora saját filmgyűjteménye is Hefnernek.

A játékterem (illetve játék ház) egy külön épületben van az északi oldalon.

2010-ben, Hugh Hefner egykori barátnője Izabella St. James írta a memoárjában (Bunny Tales), hogy a ház felújításra szorul: "Mindent régi és elavult, és Archie a kutya rendszeresen lepisili folyosón függönyt. Egy erős fuvallat így magával hozza a vizelet és a pusztulás általános illatát." Ő itt lent Archie, a Cavalier King Charles Spaniel.

És, hogy miért szorulna a ház felújításra? A bútorok többsége elhasznált, avíttas, kopott, leginkább a 70-es éveket idézi. Kissé eljárt felette a kor, ahogy pl. ezen a beépített belső telefonrendszeren is látható.

El is kel egy ekkora háznál egy kisebb műhely.

De vannak dolgok, amikhez ez kevés. A filmekben és fényképeken nem sűrűn látni a WC-t, ami nem is csoda. Amellett, hogy ez ugye egy intim helyiség, valahogy nem egy ilyen lepukkant "árnyékszéket" képzeltem el a Playboy villába. Pedig ilyen. (a hosszú izék tamponok...) Íme a Playboy villa wc-je, szó szerint testközelből.

Hát, nem csoda, hogy nem mutogatják.