Az énekes-dalszerző John Mellencamp mintegy 30 évvel ezelőtt fedezte fel Daufuskie Island viszonylag érintetlen szépségét Dél-Karolinában. Lenyűgözte a sziget története, és beleszeretett a védettségébe (csak hajóval érhető el), ezért vásárolt egy több hektáros telket az Atlanti-óceán partjánál. Sokáig üresen állt a telek, nem jutott ideje rá, de aztán látott egy fényképet egy templomról (Myrtle Beach), és a szerkezet alakja inspirálta őt, így végre bérelt egy építészt.

Mellencamp barátnője, a színésznő Meg Ryan szintén imádja a helyet, és sokat segített abban, hogy az épület azzá váljon, ami lett. 

A ház, az ihletet adó templomnak köszönhetően érthető módon sok részletében hasonlít egy templomra, és sok stílusjegy visszaköszön a berendezési tárgyakon is. (pl. a gótikus ív) A sok-sok fa használata ellenére a hideg színek, egyszerű vonalú tárgyak, a viszonylag kevés berendezés inkább modern jelleget kölcsönöznek az épületnek, mintsem meghitt családi otthon jelleget. Engem leginkább a skandináv stílusra emlékeztet.